ibadah...

, , 2 comments
salam utk seme....

dah lama tak entry blog ni... mmg bz sesgt... last week... ada attend kursus kat opis... 2 hari... sblm tu ceramah pemakanan sihat.... (cite pasal pemakanan chat) last week sy dan adik keracunan makanan....  pas attend satu majlis kawen... keesokan arinya trus cirit-birit.. smpi kena amik mc... mmg dah x daya nak ke toilet..hehheehe.... adoi aih...mmg menguji kesabaran..... dah nak gastrik kami berdua... sbb takut nak makan....

then 5hb aritu... besday anak buah.... NURUL DARINA RAISHA.... dah 2 tahun...sekejap aje masa berlalu... insya allah ...nanti makcik baleh bw hadiah dan kek untuk caca ye....

berbalek pada cite kat opis... 5-6hb aritu...sy attend kursus nilai dan etika kat opis...mmg memberi kesan sungguh kursus tu.... penceramah mmg terbaek penuh dengan ilmu dan pengalaman.... hari pertama ttg nilai disampaikan oleh Kapten(b) Mohd Zaini.... bekas askar... dan kini menjadi penceramah sepenuh masa....

then ari kedua oleh Dr Mohd Khair.... bercerita ttg etika di tempat keje...saya tertarik dengan satu soalan yang diberikan.... "kenapa awak bekerja" senang aje soalan Dr....tetapi mmg mendalam maksudnya...

rata-rata yang attend menjawab..nak cari rezeki,nak cari duit, nak tolong mak dan ayah...etc... mmg betul jawapan tu... ttp yang terbaek adalah sebagai satu IBADAH..... sebagai khalifah di muka bumi ini setiap ibadah yang dilakukan dengan niat yang ikhlas insya allah semua amalan kita akan diredhai oleh ALLAH dan segala upah yg diterima akan diberkati... semoga kita semua akan mendapat keberkatan atas segala apa yang kita lakukan...amin...

segala ilmu yg saya dapat dalam kursus dua hari itu akan saya gunakan sebagai mungkin....
semoga setiap amalan yang kita lakukan dimulakan dengan NIAT yang ikhlas...



2 comments: